Bättre

 

Min hemlängtan blev mycket bättre nu ikväll, pratade med Emma i telefonen och det var roligt att prata lite vad som hänt och vad som händer. När jag hade pratat klart med henne hade min värdpappa hört att jag var lite ledsen, så han frågade mig vad det var och jag sa att idag varit jobbig med hemlängtan, började nästan gråta framför honom när jag förklara vad jag trodde anledningen var. Så han gav mig en stor kram, och sa att han tyckte synd om mig för jag hade hemlängtan. Sen efter ett tag så frågade han om jag ville ha te för han skulle göra till sig. Så när teet var klart kom han med tekoppen och en bit av morotskakan jag bakade igår. Så gulligt. Precis vad jag behövde te och kaka. 

Sen så hade jag sett att en Amerikansk hemsida hade 25% på hela sin sida så kunde inte hålla mig, så jag beställde mina älskade Jeffrey Campbell skor. De blev iallafall halva priset än vad de kostar hemma i Sverige.  Nu ska jag titta på ett avsnitt av New girl innan det är sängen som väntar.

 

Story of my life.

 
 

Hur kommer det sig att visa personer får mer hemlängtan än andra. Idag har varit en sån dag att jag egentligen bara vill packa väskan och åka hem. Det jobbigaste är att man inte har någon aning varför man känner så. Det är inte så att man inte har det bra här. Jag är på ett äventyr och har massa att se fram emot, Halloween imorgon och på fredag, New York i december, sen åka skidor i Colorado i slutet av januari och säkert andra saker.  Kanske är det för man sätter på sig en onödig press och att man måste leverera hela tiden, man bor på jobbet och kan kanske inte slappna av fullt ut. Kanske är det för jag är dålig på attleva i nuet och alltid tänker framåt. Kanske är det för att att man verkligen inser hur bra man egentligen hade hemma. You don't know what you got until you missing it alot.

Jag saknar hemma

Jag saknar känslan att vakna upp i sin egna säng 

Jag saknar att kunna ta en kaffe på morgonen och äta havefras flingor.

Jag saknar dagarna med mina vänner, där vi bara hängde och lagade mat till alla partykvällar

Jag saknar min och Alvas billturer där vi har musiken på högsta volym och sjunger så fult vi kan. 

Jag saknar våra Ikea luncher. 

Jag saknar att vi tog Burger king på måndagar för det är Whopper dag. 

Jag saknar när vi gör absolut ingenting och bara ligger och myser och kollar på tv.

Jag saknar att ta ett glas vin på lilla torg.  

Jag saknar och träna med Nermin 

Jag saknar min och mammas shopping turer. 

 

 


Lunch och fika!

 
 
 
 
Idag var jag ledig framtill klockan fyra, så jag tog en välbehövlig sovmorgon och sen drog jag till gymmet för att ta en simtur. Efter det så tog jag tåget till Logan Square där jag mötte upp Rebecca och Amanda. Vi satte oss ock lunchade på ett franskt café, där vi åt crêpes. Sen tog vi oss till Starbucks för att ta en kaffe. Väldigt Mysigt. 
 
 
 
 
 

Starbucks And Lincoln Park

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 I lördags mötte jag först upp Moa och Rebecca för att gå till Lincoln zoo, vi vandrade lite och tog bilder så att man såg skylinen. Sen efter det mötte vi upp Kai och Kristin också. Vi gick först och åt sen så gick vi till starbucks och bara snackade och fikade. 
 

Kappa

 
 
 
 
 
 
Sa ju att jag skulle visa bilder på min kappa, så knäppte några bilder på den och några bilder på vad jag hade på mig den dagen. Kappan är en Calvin Klein som kostade 76 dollar, vilket är ungefär 480 kronor, så det kan man kalla fynd tycker jag. 
 

Spöken

 
 
 
 
Dagen har varit bra, började dagen med att ta en promenad med Nu-Nu, kom hem och skypade med mamma och pappa. Hämtade upp Keene och efter ett tag så åkte vi på fotbollsträning. Sen så var det matdags och badtid, blev super glad idag då Nu-Nu inte skrek som han brukar göra när han skulle bada, så mitt knep funkade. Sen var det läggdags för Nu-Nu och jag och Keene fortsatte spela vårt monopolspel som vi började med för någon vecka sedan. Sen så har jag även pysslat lite och gjort en halloween dekoration, hade plockat löv som jag hade målat vita, och målade ögon och vips blev det ett spöke, plockade även lite färggladalöv som jag satte som en liten färgklick. Sen så tog jag hushållspapper och stänkte dem med svart färg för att få en liten grund och sen så gjorde jag gravstenar av papper som jag målade svarta och skrev RIP på. Blev väldigt nöjd med resultatet faktiskt. 
 
 

Min Åttonde Vecka

 
 
 
Dagarna rullar på och i måndags var det 8 veckor sedan jag kom till USA, alltså har jag varit här i två månader, var har tiden tagit vägen egentligen. De senaste dagarna har jag inte gjort något speciellt mer än jobbat på, tränat lite och kollat på massa avsnitt av The OC. Den serien har jag snart sett alla säsonger av, vad ska jag se efter den då. Idag så träffade jag Rebecca, vi åkte till två halloween affärer vid henne, för att kolla på kostymer till Halloween, hittade vad jag vill vara och det kommer bli super bra, måste bara hitta en klänning också. Sen efter vi köpt det vi skulle ha så gick vi tog en kaffe på Starbucks och snackade lite. Sen hittade vi en rolig klädesbutik och där köpte jag en jätte fin vinterkappa, tänkte visa den imorgon för er för dem som är nyfikna. Sen var det dags för mig att ta tåget hem för jag skulle hämta Keene vid tre, kom hem tidigare så satte mig lite vid datorn ch får ett sms av min värdmamma som sa att hon hämtade upp båda barnen i dag, klagar inte. Så jag hann se tre avsnitt av The OC. Sen så började jag laga mat, gjorde svenska pannkakor, som alltid är lika uppskattat. Imorgon är en nu jobbdag och sen är välförtjänt helg. 
 

Helgen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har helgen passerat igen tycker tiden går så himla snabbt. Började iallafall lördagen med ett träningspass, hade en personlig tränare, då det ingick en träning med en personlig tränare när man köpte medlemskap. Varför kan man inte ha råd med det alltid. Gick sedan hem och pratade med mamma och pappa på Skype alltid lika roligt att se hur de har det, även om om man bli tårögd och får hemlängtan. Sedan tog jag det lungt, innan jag begav mig ut på stan för att leta vantar och en scarf, det börjar bli kyligt här så är bra att ha. Sen så gick jag mot tåget för att ta tåget till Evanston, där jag skulle möta upp Rebecca, Felicia, Lisa och Moa, vi skulle äta på en resturang. Det var en mysig resturang, men det var typ som en tapas resturang, så vi delade på några rätter, men blev inte så mätt. Men det var en mysig stund. 
 
På söndagen tog jag och körde till Felicia. Sen så åkte jag, Moa, Rebecca och Felicia till en gård, där Lisa volontär jobbar, eftersom det ingår i collegekursen hon går på. Så vi hälsade på henne, köpte pumpor och kände gårdslukten. Sen så åkte jag och Rebecca till Old orchard shopping mall och tittade lite och tog en fika. Körde sedan hem och började måla då jag hade precis köpt målar grejer, det är så roligt att måla tycker jag. Sen så åt jag middag med min värdfamilj och sen så nu är det dags att sova. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

17 oktober 2013

 

 

Var stolt över mig själv, gick upp klockan 6 igår för att hinna med ett träningspass. Riktigt skönt och jag känner hur träningsvärken sakta kryper fram. Efter träningspasset så gick jag hem i regnet och jag köpte med mig en Kaffe och tog en lång svensk frukost med havregrynsgröt och kokt ägg och kaffe.  Sen tog jag bilen till Felicia. Där jag träffade Moa och Felicia och Lisa. V!i åkte till en frisörsalong, då Moa skulle klippa sig. Hon klippte av sig halva håret så hon fick kort hår, men det blev jätte snyggt på henne. Sen så åkte vi till Target för att köpa nödvändiga saker, fast jag köpte bara ett tobleronechoklad. Sen så åkte vi tillbaka till Felicia, sen tog jag och Moa bilen hem, vi körde förbi ett McDonalds och tänkte gud vad gott det skulle vara med en hamburgare till lunch så vi tänkte om vi hinner innan vi ska hämta Keene från skolan så tar vi drive thru.  Kommer fram till där man kör i drive thru, och tycker det ser ganska konstigt ut eftersom de tog beställning personligen ute, men tänkte så kanske dem gör i USA. Vi beställde tre cheeseburgare och en milkshake, han som kom tar betalt kommer fram och han sa att det blev 18 dollar, tyckte det var konstigt då en cheeseburgare på Mcdonalds vanligen kostar runt 1 dollar, tänkte fråga varför det blev så dyrt, men tur var så gjorde jag inte de då det visade sig att vi inte var på Mcdonalds utan på någon annan humbugarekedja och istället för att få tre små cheeseburgare, fick vi tre stora, så nu behövde vi iallafall inte äta middag.  Sen hämtade vi Keene, åkte hem och gjorde läxor, hämtade Nu-Nu, för att sen åka till Target igen för jag kom på att jag behövde lim. Körde hem Moa, sen så väl hemma var det dags för att bada, vilket Nu-Nu inte alls gillar, så han total vägrade, han började skrika så hysteriskt, jag försökte med alla knep, men det gick inte, tillsut fick jag tvinga honom i, och han bara skrek och skrek, så där tog nästan allt mitt tålamod slut. Sen så åt vi mat och sen var det dags att gå och lägga sig. När de hade gått och lagt sig forsatte jag med mina tavlor som jag började med igår men fick slut på limmet igår, så slutförde dem idag. Det blev faktiskt fina, och skönt att han något på den tomma väggen i mitt rum, även om de ser lite fjutiga ut på den stora väggen så vi får se vad vi ska göra för att få något på väggen. Efter det så var det The O.C. och sängen som väntade. 

 

 

 


Almost Like Home

 
 
 
 
 
Haft en super bra dag igår, innan min värdmamma åkte iväg till Frankrike gav hon som förslag, du kan ju ta Nu-Nu och en vän och åka till Ikea om du vill. Så det var just det jag gjorde. Så jag, Moa, Rebecca och Nu-Nu åkte till Ikea. Det var så roligt att få lite hemma feeling. Vi åt lunch där och såklart tog vi köttbullar, det är ett måste. Sen gick vi runt och kollade lite och jag skulle ha en klädstång, för jag hade ingenstans att hänga mina kläder utan hade en liten del av mammans garderob så det var skönt att få ha sina kläder in hos sig själv. När vi var klara och handlat allt så gick vi till livsmedels affären. Där köpte jag gräddsås, lingonsylt och chokladbollar. Sen tog vi även med oss lite fika i form av kaffe och kanelbulle. Sen var det dags att åka hem och vi släppte av Rebecca och sen forsatte jag, Moa och Nu-Nu hem. Vi lastade av alla saker och fortsatte mot Keenes skola. Sen skulle jag skjutsa Moa hem, så såg vi att på andra sidan så var det massa köer, så jag tänkte hur ska jag ta mig hem, men alla vägar går in mot down town, så jag tänkte jag tar bara en annan väg. När jag hade släppt av Moa så tog jag såklart en annan väg hem, men den tog nästan lika lång tid som säkert den andra skulle ha gjort.   Men som tur var så hade jag ingen tid att passa och båda barnen somnade i baksätet så dödade lite tid. Sen så gick vi hem och vi började med läxor, för att sen äta. Sen så gick Nu-Nu och la sig och jag och Keene började bygga ihop min klädhängare. Sen tog vi ett parti skitgubbe innan det var dags för Keene att sova. Då fortsatte jag med att fixa klart med min klädstång med att hänga upp kläderna. Sen så fick jag ett ryck och ville ha något på väggen så tog en bit kartong papper och klippte ut två hjärtan. Sen så tog jag en titt i mina tidningar för att se om jag hittade bilder jag kunde klistra på.  Sen tog jag även några bilder och skrev ut sen satt jag och försökte fixa ihop ett kollage men mitt lim tog slut så kunde inte göra klart det, så det får vi göra idag. 
 
 

14 oktober 2013

Just nu flyter allt på, idag började jag min jobbdag med att köra min värdmamma till jobbet. Åkte sedan hem och jag och Nu-Nu läste några böcker innan det var dags för lunch och sen för naptime. Efter han hade sovit så hade jag en timmes bilfärd för att hämta upp Keene från hans kusin då han hade sovit där i natt eftersom de inte hade någon skola idag. När vi kom hem gjorde jag mat, vilket blev fläskkotlett  med pastasallad och broccoli. Sen efter ett tag kom min värdmamma hem från jobbet och jag passade på och träffa Moa och Johanna en stund, vi tog en kaffe och pratade. Sen var klockan halv nio och jag var så sugen på att träna (händer inte allt för ofta), så jag gick till ett gym som jag tänkt att jag skulle gå med i jätte länge. Väldigt stort gym där de både har simhall, klättervägg, basketplan, vanligt gym och gruppträningar. Det bästa med det är att dem har öppet 24/7 så kan gå dit när som, så det passar mig som jobbar mycket.  Så nu är det bara att bli fit och stark som gäller. Nu tänkte jag se ett avsnitt Idol innan jag lägger mig, måste ju ha lite koll vad som händer på svensk TV på andra sidan jorden. Godnatt xoxo


Pumpkin Patch

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Helgen har varit lugn. I lördags gjorde jag inget alls bara tog det lungt, erbjöd till och med att jobba även om jag var ledig för de behövde själv jobba och jag gjorde inget särskilt så tänkte att jag skulle vara snäll. Idag så följde jag för med dem till kyrkan, för att se hur det går till, för dem går dit varje söndag. Sen så åkte vi vidare till en pumpkin patch, där man kan köpa pumpor och det finns massa aktiviteter såsom kamelridning, ponnyridning, hölass och massa annat. Var en rolig dag och det kändes väldigt amerikanskt.  Barnen hade väldigt roligt och vi gick i spökhuset, åkte hölass och lekte jätte mycket. 
 
 

De senaste dagarna!

 

 
 

En av dem härligaste känslorna är att köra bil på kvällen då det är mörkt och man kör ganska snabbt för man är på motorvägen, inte de vanliga i Sverige med högst tre filer, utan en med minst fyra och med massa bilar runt omkring sig. Man kör med musik i bakgrunden,och sen kommer man och ser Chicagos skyline lysa upp framför en, så häftigt.

De senaste dagarna har varit bra, i onsdags var jag och Nu-Nu på zoot, och hade en supermysig eftermiddag. Sen så gick jag, Keene och Nu-Nu till lekplatsen och lekte. Sen var det dags för mig att laga mat, skulle göra pasta, tomatsås och bacon. Men det blev inte, för när jag skulle skära löken så fick jag med lite av mitt finger, så jag fick ett ganska djupt sår, det började blöda jätte mycket och det slutade inte, men jag tänkte det var inte så farligt, så jag satte över ett plåster efter många om och men om det var för djupt och att någon kanske var tvungen att kolla på det. Väntade på min värdföräldrar för att de skulle kolla på det, så när dem kom tvättade vi rent det och satte på ett plåster och sa om det blir värre i morgon, så skulle vi gå till läkaren. Men som tur var blev det inte det och jag kände att det inte var lönt att åka till en läkare. Så jag tog mitt pick och pack och åkte till Felicia. Vi satte oss och fikade på Starbucks, sen så gick vi och gjorde lite ärenden. Vi gick till banken, där fick vi hjälp av en jätte söt kille och han frågade såklart var vi kom ifrån, vi svarade stolt att vi var från Sverige. Då nämnde han att han var 75% svensk, både jag och Felicia tänkte det är ju klart att  han är svensk för det finns typ inga snygga amerikaner. När vi hade varit på banken så tog vi det bara lugnt och chillade lite, sen skulle jag åka hem för att jobba. Kommer hem och ingen var hemma än. Sen kom min värdmamma och Keene hem och sa att vi skulle till parken allihopa. Så alla åkte till parken och på parken fick jag reda på att det enda jag behövde göra idag som jobb var att laga mat.  Så jag lagade svenska köttbullar med potatis och sås. Sen så hade jag pratat med Moa, så jag och Moa åkte till Felcia och myste med lite glass och godis.

Nu idag så har det varit full rulle hela dagen, började jobba halv 11, åkte och hämtade Keene och hans vän, körde min värdmamma och dem till hennes jobb. mötte upp Keenes två andra vänner och deras mamma och vi gick och åt lunch på ett pannkaksställe. Sen gick vi till zoot och var där några timmar, tills det var dags att åka hem för att sen köra till Keenes fotbollsträning , sen mat och disk och nu kan jag äntligen ta det lite lugnt som jag verkligen behöver då jag verkligen är helt slut.  

Nu väntas det en behövlig helg. 

 

Kärlek i en box

 
 
 
För dem som säger att man inte kan finna lycka i matriella ting, har fel. Jag gick från att vara väldigt ledsen till väldigt glad efter jag hade köpt dessa underbara skorna. Letat som en galning efter de perfekta bootsen. Idag hittade jag dem. Hade sett dem innan idag på ett annat ställe i beige, så tänkte jag bara om de fanns i svarta. Så efter jag hade fyllt på mitt abonnemang på mobilen så gick jag till Steven Madden butiken för att kolla om det fanns några boots och vips såg jag de bootsen som jag hade sett innan i beige i svart, Lycka! 
 
 

Saknad

 
Ibland kommer känslan att man saknar allt som har med hemma att göra, som sin familj, vänner och bara
småsaker som svenska livsmedel, till saker man gjorde med sin familj och vänner. Jag har verkligen det jätte bra här och har träffat super bra vänner och är i en jätte bra familj! Jag är glad att jag tog möjligheten. Men Ibland kan man bara brista ut i gråt och tänka vad tusan har jag gett mig in på medan andra sekunden kan det vara den roligaste stunden i ens liv! Och att ena sekunden tycker man att tiden bara rinner iväg och ibland bara gud vad långt ett år är. Men det är väl så det kommer vara att livet går upp och ner, så var det ju hemma också!
 

Toppen Helg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har inte bloggat på ett tag, men har varit upptagen. I torsdags när jag var ledig mitt på dagen mötte jag upp Felicia down town där vi tog en shoppingrunda, hittade en fin stickad tröja och en kjol och lite annat smått och gott! Hade en jätte mysig stund! På fredagen jobbade jag till klockan var halv 8 och då mötte jag upp Moa. Jag hade blivit bjuden av mina värdföräldrar att komma till en releasefest av tv-serien homeland på deras resturang, och att jag fick ta med några vänner. Var så roligt att få klä upp sig lite, och klagade inte att det var gratis dricka och mat. Så vi hade en jätte trevlig kväll. Dagen efter så kom Felicia också hem till mig och vi chillade först lite och sen så skulle jag och Moa jobba, men Felicia hängde med mig, för hon var ledig och det var okej för min värdfamilj att hon var hos mig, så vi lekte med pojkarna och chillade lite och åt ävenmaten som vi hade handlat innan när vi var lediga. Sen så slutade Moa och kom tillbaka till mig, sen så kom min värdmamma hem och så gav hon mig ett paket som kommit till mig på posten, öppnade och såg Marabou mjölkchoklad och svenska tidningar, så gott och så har jag något att läsa på kvällarna, så tack mamma och pappa, älskar er. jag slutade då även jobba, så jag, Felicia och Moa gick till mataffären och handlade massa godsaker, som glass, Coca Cola, chips och dippa. Det roliga var när vi stod i kö var att vi sa, nu kommer alla undra vem som gjort slut med sin pojkvän och sen när min värdpappa kom hem och ser oss med allt, han bara vem har gjort slut med sin pojkvän, haha! Vi bara det är så man umgås i Sverige. Sen så snackade vi bara och umgicks. Super mysigt! Dagen efter så gick vi och åt frukost på ett pannkaksställe, super gott! Efter det så gjorde vi lite ärenden och sen så skulle Felicia göra något med sin värdfamilj så vi sa hejdå till henne. jag och Moa gick då till hennes väns avskedslunch på Vapiano. Efter det så åkte vi tillbaka till mig och köpte med oss hårfärg påvägen hem och jag färgade Moas hår, var faktiskt lite nervös för brukar inte vara så bra att göra saker med hår, men det blev faktiskt ett bra resultat! Hade även fått ett jätte sött kort av Mormor på posten som jag då läste innan vi tog och åkte till Moa satte oss på en resturang och åt! Sen så var det dags och säga hejdå och bege sig hem! Imorgon börjar en ny jobbvecka, men jag är laddad efter en toppen helg.
 
 
 

1 Oktober 2013

Det är redan Oktober jag fattar inte var tiden tar vägen. Idag så började jag dagen med att köra Nu-Nu till förskolan, för att sedan åka till Moa, där vi även mötte upp Kai Bosse. Där vi gick till Starbucks och sen körde vi och gjorde lite ärenden. Sen var det dags att åka hem och hämta Keene och Nu-Nu. När vi kom hem så lekte vi en stund och Nu-Nu snubbla och ramlade på en vass kant och slog i pannan, blev ett ganska djupt sår, så ringde föräldrarna och vi fick sätta oss i bilen och köra till resturangen. Där fick föräldrarna titta på såret och hela familjen åkte till doktorn för att kolla såret så att det inte behövdes sys. Han blev omplåstrad och fick sådannna strips eller vad det heter som håller ihop såret och allt var bra igen. Sen så åt vi på resturangerna på sjukhuset för att sen åka hem. Sen har vi tagit det lungt och ätit chocolate chip cookies.