The Color Run

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klockan ringde jätte tidigt idag och jag ville verkligen inte gå upp och springa loppet på 5km. Men tur att jag gjorde det för det var roligt med all färg och att det mest kändes mest som ett party med musik, fast att man sprang ett lopp.   Efter loppet så tog vi super massa foton. Sen var det vidare till efterfest på området, där de hade en scen med massa musik och vi dansande bland bubblor då där var en bubbelmaskin och slängde ännu mer färg på varandra. 

Efter loppet sa vi hejdå till några och jag, Moa och Felicia gick till Subway för att äta lunch, sen efter det så sa vi hejdå till Felicia som tog tåget hem och jag och Moa vandrade hem till mig för att duscha av oss, vilket inte var det enklaste.  Man fick även en hel del kommentarer på vägen då vi gick genom hela stan eftersom man var full med färg, hela mitt hår var helt rosa. Efter vi hade fräschat till oss tog vi bilen hem till Moa och bara chillade en stund då man var så trött efter allt man gått och loppet. Sen tog vi oss ut och gick och åt sushi, riktigt god sushi. Sen tog vi även en kaffe på Starbucks, glömde ju såklart beställa koffeinfritt så får se om jag kan sova i natt. Sen gick vi hem till Moa igen och chillade lite till, sen tog jag bilen hem igen. Detta var en riktigt bra dag! 

 
 

Torsdag den 26 September 2013

Pratade en stund med mamma och pappa på Skype blev lite jobbigt då jag saknar alla nära och kära så mycket, även fast jag har det super här. Men det hör väl till, hade varit konstigt annars om man inte saknade dem man älskar. Bestämde mig för att sedan ta en springtur för att lugna ner mig, vilket hjälpte. Kom hem och började rita men hittade inte så mycket inspiration för det så la av. Började baka en kladdkaka istället. Sen tog jag en bit kladdkaka och började se ett avsnitt av New girl. Fick då ett telefonsamtal av min värdmamma, som sa att hon hämtar pojkarna idag, att jag kunde börja klockan halv 5 istället. Så jag kände att jag behövde komma från huset lite så jag tog mitt pick och pack och gick till Starbucks och köpte en kaffe och satt med datorn där istället. Fick även ett nytt namn, de skiver ju namnet på muggen, så stod det Cassandra, trodde först de hade skrivit Lassandra, men såg sen att det var ett C. Gick sedan hem och gick till lekplatsen med pojkarna. För att sen gå hem och laga middag, min snälla vän Alva hade sett att jag hade lite svårt och komma på vad vi skulle göra för mat så hon skickade tre barnvänliga recept, som jag provade ett idag blev kalvfärsröra med tagliatelle. Som de tyckte om, så glad jag blev, för barnen är väldigt kräsna här.  Sen hade vi min kladdkaka som efterrätt, vilket också blev lyckat. Sen så pratade jag och Emma en stund i telefon, försöker komma fram till var vi ska bo under vår weekend i New York, inte det enklaste att hitta et billigt boende på ett bra läge som är bra. Efter vi hade sagt hejdå så bäddade jag ner mig i min säng och tände ljus och såg några snitt ac OC. 
 
 
Fick denna bilden på snapchat av min bror, tänk hur glad man kan bli bara för att få en bild, super sött! 
 
 
 
Och mitt nya namn! Haha
 
 
 
 

Tisdag den tjugofjärde september 2013

 
 
 
 
 
 
 
 
 Vaknade upp tidigt idag för att ta tåget till Wilmette för att träffa Felicia. Blev hämtad på tågstation och sen åkte vi till köpcentret där och strosade, hittade en super fin topp. Sen så tog vi bilen för att gå till en affärr där de säljer billigare märkeskläder. Sen så tog vi bilen tillbaka till köpcentret, och när vi parkerar så märkte Felicia att bilen som parkerade brevid var ett par Au-pairer som hon ibland brukar träffa så gick och åt vi cheesecake på cheesecake factory, nyttig lunch haha. Sen var det dags att ta tåget hem, men hade ca en och en halvtimme tills jag började så jag tänkte att jag  skulle kika i två affärrer jag har velat kollat i. Så kollade i dem och jag hade ca en timme att komma hem, men jag orkade inte gå så jag tog bussen som jag trodde skulle gå den gatan ner, men icke och kom på ett ställe jag inte riktigt visste var det låg en halvtimme innan jag skulle hämta Keene. Så snabbt vinka in en taxi för att ta en taxi hem. Som tur är inte taxi så dyrt här, men ändå onödiga pengar. Sen så Hämtade jag barnen från skolan och vi gick hem och gjorde läxor, mat och lekte lite sen. 
 

Bra Helg!

 
 
 
 

Helgen har varit super bra, och idag så träffade jag Louise, Johanna och Julia. Vi började med att äta på Corner bakery, där jag åt pasta med pesto och en brownie till efterrätt, väldigt gott. 

Sen så gick vi och shoppade lite, hittade äntligen snygga mysbyxor som man egentligen skulle kunna använda som vanliga byxor. Sen så kunde jag inte motstå att köpa naked ögonskuggpaletten som jag har suktat efter super länge. 

Sen så gick jag hem och fick reda på att jag fick ledigt den 6 december så att jag kan åka till New York på en Weekend. Så den 6-8 december åker jag till New York med Emma, ska bli så roligt! 75 dagar kvar, ska dock inte längta ihjäl mig, och njuta av varje sekund av tiden jag har här. 

 

Millenium Park

 
 
 
 
 
 

Haft en super trevlig dag, skulle på en träff med alla Au-pairer som var i Chicago området i Millenium Park. Sen skulle man dela in sig i grupper så jag, Felicia, Louise och Julia var i en grupp och man fick ett häfte där man skulle svara på frågor och göra några uppdrag som då var en tävling.  Så vi tittade på pappret och sen gick vi till Starbucks för att ha något att dricka när vi gjorde det. Men efter ett tag så förstod vi att vi ändå inte skulle hinna allt så vi gav upp. 

Sen så var det ett gäng Au-pairer som gick och åt lunch på ett pizzaställe, som var jätte gott. Efter det så gick vi och strosade lite affärer. 

Sen så hade jag, Lousie, Julia och Johanna bestämt att vi skulle gå på bio och se One Direction filmen, väldigt bra och de killarna verkar så underbara och roliga människor. Såg den i 3D kändes nästan som man var där, så log igenom hela filmen.  Sen så körde jag hem efter en super mysig dag. 

 
 
 
 
 
 

Fredag den tjugonde September tvåtusentretton

 
 
 
Det har varit en lång jobbdag, eller egentligen har den inte varit så lång, men har känts som det. Började min jobbdag med att gå till lekplatsen med Nu-Nu. Efter ett tag tyckte jag det var dags att gå hem för det var tid för Nu-Nu att sova middag. Så gick vi förbi en Starbucks och jag kunde inte låta bli att köpa en kaffe, är nästan beroende. Såg också då att lille Nu-Nu hade somnat i vagnen. Så jag visste inte hur jag skulle få upp vagn, Nu-Nu, min väska och mitt kaffe då vi har en liten trappa först till vår port, där vi går in och även ställer vagnen. Sen så har vi ännu en trappa där vi bor. Men jag löste det tillsut även om det var lite krångligt. Lät honom sova, men han vaknade efter 40 min. Så vi gick till djurparken, och kollade på djuren. Men det roliga var att det var statyer av goriller som han tyckte var mer intressant än de riktiga djuren så där stod vi minst 10 min, han ville verkligen inte gå och titta på de riktiga aporna haha. Sen hämtade vi Keene från skolan och gick hem. Sen slutade jag min dag men jag följde ändå med till Keenes fotbollsträning. Sen när vi kom hem var jag så sugen på chips och cola, så jag gick och handla det. Sen kom jag hem och åt middag och umgicks med min värdfamilj och såg på blackhakws matchen, även om jag egentligen inte alls är intresserad av ishockey. Glömde nämna att vi mötte vår granne när vi kom hem från fotbollsträningen, så berättade han att han skulle vara borta i två veckor och resa till Europa, så sa vi lite ironiskt, du ska inte till Svergie. Så det visade sig att han skulle till Köpenhamn och han skulle åka över till Malmö för att titta på Turning Torso, Haha vad är oddsen liksom.

Rainy day

 
 
 Idag så gick jag upp halv 8, har inte gått upp så tidigt sen training skolan. Skulle gå och fixa security numret. Så fick skjuts av min värdmamma när hon skulle skjutsa Nu-Nu till förskolan. Skulle egentligen träffa Felicia sen men vi sköt upp det, då det regnade väldigt mycket! Så jag gick shoppinggatan hem och stannade i några affärer och kollade. Sen när jag var påväg hemåt så stod jag lite för nära kanten vid övergångsstället så en bil kom och skvätte vatten från vattenpölen och jag fick massa vatten på mig. Efter det tog jag och köpte med mig kaffe från Starbucks. Väl hemma bäddade jag ner mig i min favorit fåtölj och pratade lite med Nermin på Facebook, sen så såg jag även ett avsnitt av New Girl och började titta på oc, så nu har jag ganska mycket att se på. Efter det så hämtade jag Keene och Nu-Nu. Gick igenom de vanliga rutinerna. När de gått och lagt sig pratade jag en stund med Emma. Vi är verkligen sämst på att avsluta samtal, vi kan säga att vi ska sluta prata, så pratar vi ändå en halvtimme till haha! Sen så kollade jag på några till avsnitt av OC innan det var dags för mig att sova!
 

Onsdagen 18 september 2013

 
 
 
Idag var jag trött när jag vaknade och ville knappt gå upp, men kom tillslut upp och gjorde frukost. Sen efter ett litet tag var det dags att börja jobba. Min värdföräldrar var fortfarande hemma och när de skulle gå till jobbet så brast Nu-Nu ut i gråt för han ville inte att dem skulle gå, men det gick snabbt över och vi packade och gick ut på en promenad till floden, där vi skulle titta på båtarna. Nu-Nu envisades att gå istället för att sitta i vagnen, så han gick en ganska bra bit innan han blev trött och ville sätta sig i vagnen. Efter kanske fem minuter somnade han och jag fortsatte gå och han sov, så jag gick in och kollade i några affärer medans han sov. Sen kanske efter lite mer än timme så vaknade han upp och vi gick mot floden igen för att kolla på båtarna, det tyckte han var riktigt häftigt att se på båtarna. Sen efter ett tag så gick vi hem igen, tog något litet till lunch, innan det var dags att hämta Keene från skolan. När vi hämtat upp Keene så gick vi till lekplatsen. När vi kommer hem från lekplatsen så är det vanliga rutinerna med läxor och mat. Gjorde risotto och kyckling idag. Blev faktiskt ändå ganska lyckat. 
Nu har båda barnen gått och lagt sig och jag har krypt ner med datorn med en kopp te och lite marabouchoklad och myser medans det ösregnar och åskar utanför.  
 

Tisdag den sjuttonde september 2013

Hade Skypesamtal med mamma och pappa och mormor idag, och kollade läget hur det var här och där borta. Sen så tog jag på löpskorna och tog en runda, kändes ganska segt idag, men kan inte kännas på topp alltid. Sen skyndade jag mig att göra mig i ordning för jag skulle hinna ut och fixa mitt social security nummer, som är ungefär som ett personnummer här i USA. Kom dit och insåg att jag inte skulle komma i tid till att hämta Keene från skolan om jag skulle fixa det, men nu vet jag iallafall vad det ligger, så får gå dit på torsdag igen och fixa det. Så vände och gick tillbaka. Hämtade Keene från skolan, sen tog vi en promenad och hämtade Nu-Nu från förskolan. Jag har nog inte berättat för er att Nu-Nus namn inte är Nu-Nu utan att det är ett smeknamn och att han egentligen heter James, men ingen använder det namnet på honom. Vi gick hem började med läxor och det vanliga rutinerna. Jag lagade mat vilket skulle bli chicken nuggets med potatismos, men jag typ misslyckades med potatismosen, hur man nu kan göra det, så det får vi nog öva lite på. Sen så spelade vi lite bandy/hockey här hemma och jag började läsa Pettson och Findus boken jag gav till Nu-Nu för dem. Sen var det dags för Nu-Nu att gå och lägga sig. Så efter han gått och lagt sig så spelade jag kort med Keene, lärde honom att spela skitgubbe. Han hade nybörjartur och vann, haha. Nu sitter jag och dricker te och tar det lugnt och lyssnar på musik.

Söndagen Den Femtonde September

 
Man har varit bortskämd med vädret sen man kom hit och det har varit sommarvärme hela tiden. Idag har det vänt lite och det är molnigt och regnat och varit ca 18 grader. Men man kan inte alltid ha fint väder med sol och 25 grader. Började dagen med att äta frukost, åt crossoints och drack smoothie. Sen tog jag det lugnt tills jag skulle träffa Felicia och Madeleine och Lisa.  Vi skulle gå på bio. Vi skulle träffas i Wilmette. Så jag körde för första gången helt själv i Chicago, är ganska stolt över mig själv även om jag körde fel väg några gånger även om jag hade gps, men jag kom fram tillslut.  Kom fram till köpcentret där vi skulle vara och jag och Felicia mötte upp Lisa och en annan tjej på Starbucks.  Sen så gick vi mot biografen och väntade på Madeleine. Men vi var såklart på fel biograf och fick gå ut i regnet igen. Sen så var det dags för filmen, vi såg we're the Millers, som var väldigt rolig.  Efter filmen så gick vi till Cheesecake factory och åt. Åt en hamburgare som var super god och eftersom jag var på Cheesecake factory så var jag ju tvungen att ta en cheesecake också. Blev en med hallon och choklad, den var super god men väldigt mäktig så jag kunde inte direkt äta hela men det var så värt det.  Haft en super trevlig dag. 

 

 

 

 

 


Lördag den 14:onde September

Då var det dags för dag två av veckans gång/joggningrunda. Gick super. Följde även med på Keenes fotbollsmatch, men fick inte se så mycket då jag också passade Nu-Nu, som var grinig för han var trött och sprang runt överallt. Efter vi kommit hem därifrån så tog alla en liten nap utom jag då, jag gjorde lunch till mig eller tog resterna från spagetti och köttfärsåsen. Sen så vilade jag mig och tittade vad som hade hänt på datorn.Sen så följde jag med dem och hämtade min värdmamma på flygplatsen.Sen så kom jag hem och såg på en film och åt lite godis. Var inte den mest händelserika dagen.

Fredag den trettonde tvåtusentretton

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har det varit fredag den 13:onde men har inte haft någon otur. Gick upp gjorde frukost. Idag var NuNu väldigt glad för mig, vilket är väldigt roligt! Han sa hela tiden Hi Sandy Sandra, som har blivit mitt smeknamn. Då jag och Nu-Nu förra veckan hängde med till Keenes fotbolls träning, Jag passade NuNu då, så gick jag och NuNu till stranden som låg precis bredvid, och vi började bygga ett sandslott och när vi kom tillbaka så var jag lite sandig. Så sa min värdpappa att jag är Sandy Sandra, så nu kallar de mig det här hemma. Sen började jag jobba, jobbar mellan halv 11 och 12 först, men Nu-Nu sover middag just nu. Medan han sov middag provade jag mitt nya nagellack som är ett perfekt vardagslack som passar till allt. Sen kommer deras mormor hit för passa dem mellan 12 och 7. Så jag gick tillbaka till Target idag och köpte mitt stativ, sen gick jag och strosade. Prövade även mitt stativ jag köpte och jag är hel nöjd för att bara att ha den för detta året. Sen så började mina fötter värka för jag hade gått så mycket så jag återvände hem. Där jag började laga mat, blev spagetti och köttfärssås. Blev väldigt uppskattat av Nu-Nu men inte så jätte mycket av Keene. Blir kanske en film och godis ikväll.  
 
 

12 september 2013

 
 
Då har det varit en ny dag idag, började dagen med en gång/joggning tur, riktigt skönt. Hittade en app på AppStore som som gör att man kan springa 5km, om man följer deras schema på åtta veckor tre gånger i veckan. Så nu ska jag få tillbaka min kondition. Efter de gjorde jag mig i ordning för att gå ut. Skulle gå till ett ställe som heter target som är ett ställe där de har typ allt kändes lite som USAs Ullared haha. Stannade på Starbucks på vägen och tog mig min älskade islatte, så gott när det är varmt ute men man är sugen på kaffe. Skulle betala på target men mitt kort fungerade inte, så störigt! Men som tur var så hade jag kontanter också, dock inte tillräckligt, så fick lämna tillbaka mitt stativ jag tänkte köpa till min kamera . Jag som trodde att jag äntligen skulle få mitt stativ, får gå tillbaka och köpa det en annan dag istället. Kom hem med lite annat nyttigt istället som torrschampo, nagellack. Nagellacksremover, lite ljuslyktor till mitt rum, ramar och lite annat smått och gott. 
Gick hem la upp sakerna på mitt rum. Sen så skulle jag hämta Keene från skolan och Nu-NU från förskolan. Gick sedan till lekplatsen. För att sedan hem och göra läxor och laga mat! Gjorde min älskade laxpasta, dock blev den inte så uppskattad! Sen så hade min värdmamma gjort tårta till Keene då han fyller år idag så vi åt den till efterrätt! Sen var det dags för sängen för dem och snart ska jag nog bädda ner mig och tända ljus och titta på en film. 
 
 

11 September 2013

 
 
Idag så kom min Lcc förbi, en Lcc en är kontakt person som finns där om något skulle uppstå, eller om man behöver stöd. Man kommer även ha möten med sin lcc varje månad med andra Au-pairer som är med i sin grupp. Men hon var jätte trevlig, och checkade läget hur allt var. Sen så började min jobbdag och jag började leka med bilar med Nu-nu, sen så tittade vi lite på tom och Jerry. Efter det var det dags för att sova middag för Nu-Nu. Efter det gick jag och Nu-Nu på en promenad innan det var dags och hämta Keene från skolan. Vi gick direkt hem för att göra läxor och äta lite. Men det är inte så lätt att laga mat på nästan ett tomt kylskåp. Efter vi var klart med allt, så gick vi till lekplatsen ett kvarter bort, där det var ett blocparty, visste inte direkt var det var, då det var Keene vänners mamma som frågade om vi skulle dit. Men de hade roligt för det var aktiviteter som, kasta boll i en hink och om man pricka hinken så fick man en kupong och de kunde man byta till ett litet pris, som kunde t.ex. vara en liten studboll eller liknande. Fanns även ansiktsmålning och en fiskedamm. Innan vi gick till Blocpartyt så ringde min värdmamma, och frågade hur allt går att hon ville att vi skulle komma om ca en timme till deras resturang för att fira Keenes födelsedag som är imorgon, men hon åker iväg imorgon, så därför vi fira det idag. Så vi tog en taxi dit och åt för en andre gång för ikväll. Åt en riktig stek, med pommes och en brownie med vanijglass till efterätt, båda var väldigt goda. Gav Keene min födelsedagspresent till honom, vilket var en svensk ishockeylandslagströja med hans namn på och numret 9, då han fyller 9 år imorgon. Det blev en succé och han blev väldigt glad för den. Nu ska jag snart gå och lägga mig, Godnatt! 
 
 
   

HOT

 
 
Idag har jag pratat med Emma på Skype, är alltid så roligt att prata med henne. Tycker det är lite synd att vi bor så långt bort från varandra, tar ungefär 11 timmar om man skulle köra bil och dem som sa att det är billigt att åka inrikes i USA jämnfört med Sverige ljuger, men det är närmre än att jag eller hon skulle fortfarande vara kvar i Sverige, så ska inte klaga.  Fick en chock när jag kom ut, och möts av en super varm vind, det var minst 35 grader, man kunde knappt andas ute. Så jag gick till stranden men det var för varmt för att ligga där och vattnet tyckte jag var för kall, så jag gick till ett köpcenter och kollade runt lite och för att kyla ner mig, sen så var det dags att hämta Keene, fick nästan springa till skolan då tiden bara flög förbi, men jag hann som tur var. Sen så hämtade vi Nu-Nu. Efter det gick vi hem, började med läxor och lite sådant. Gjorde även middag till dem som blev svenska pannkakor, de blev faktiskt goda men inte lika goda som pappas. Maten blev uppskatad av Keene och Nu-Nu. 

 


Nionde September Tvåtusentretton

 
 
 
 
 
Idag har varit en bra dag, har varit jätte fint väder ute, kanske till och med lite för varmt, då jag har svettas som in i, men klagar inte. Idag har jag varit på Lincoln zoo med Nu-Nu! Där vi såg massa djur. Han blev lite gnällig i slutet då han var väldigt trött så han somnade i vagnen när vi var påväg hem men dit ska vi gå fler gånger då det är gratis att gå där. Efter det så gick jag till Starbucks och köpte en ice-coffee. Sen så sov Nu-Nu tills vi skulle hämta Keene från skolan, Efter vi hade hämtat Keene så gick vi till lekplatsen, sen så gick vi hem och Keene skulle skriva tackkort för hans presenter han fick på sitt kalas och sen så ska han göra läxor, men tog en väldans tid och man fick tjata en antal gånger att han skulle göra det, så mitt tålamod tog nästan slut men tillslut så fick han gjort allt, sen var det dags för läggdags och efter det slutar jag jag, då har jag städat upp lite på mitt rum som hade blivit lite stökigt men nu ser det mycket bättre ut! 

Chicago

 
 
 
 

 Igår så började jag dagen med att äta frukost på en restaurang med min hostfamily, blev amerikanska pannkakor med färska bär. Efter det så åkte jag och min hostmum iväg och fixade med min mobil, så nu har jag min egna Iphone med internet, jag är så lycklig haha. Jag körde även bil i USA för första gången, men det gick super även om det var lite ovant med automatare. men det är egentligen mycket enklare än manuellväxel. Sen så mötte jag upp Felicia, Moa och Madeleine, så strosade vi omkring down town, gick och kollade på Bönan, sen så gick vi och shoppade lite och åt frozen yoghurt! Väldigt mysigt. Idag är det jobb hela dagen och börjar om cirka en halvtimme. Ha en bra dag!  


Life is Good!

 
 
 
De senaste dagarna har känts lite jobbiga, har haft lite hemlängtan. Inte för jag vill åka hem egentligen utan mer för att jag saknar familj och vänner. Men egentligen finns inget hemma. Då alla mina vänner också är iväg någonstans. Igår så var det Keenes födelsedagsfest i parken, för han fyller nio på torsdag. Det var mysigt, vi åt cupcakes och de lekte på lekplatsen. Sen så hade jag och mina föräldrar bestämt att vi skulle prata på Skype, det var roligt att prata med dem igen även om det var jobbigt, för saknar dem en massa. Sen efter jag pratat med dem, så hade jag bestämt med en vän att jag skulle komma till henne, så jag gick mot tågstationen, som var längre än vad jag trodde och vimsade runt och hittade inte den, men tillslut så gjorde jag det. Tog tåget till Wilmette, och åt hos henne. Sen så tog vi bilen till en Shopping Mall, där vi strosade omkring. Sen så mötte vi även upp ett par till tjejer som också är Au-apairer på Starbucks, där vi snackade en stund. Sen så tog jag och två av tjejerna en Taxi hem. Behövde verkligen komma ut och träffa lite vänner, då det nu känns väldigt mycket bättre med hemlängtan! 

4 september

Hej! Idag är det min sista träningsdag, då jag har en barnvakt vid min sida som visar vad jag ska göra. Men det ska nog bli bra. Imorgon börjar jag inte förräns vid tre, då ska jag hämta Keene från skolan och sen ska jag hämta Nu-Nu från pre-school. Vet inte riktigt vad jag ska göra imorgon innan, ska iallafall prata med min älskade vän Alva på Skype! Sen kanske gå mot Down Town, och kika runt lite innan jag hämtar dem. 
 
 
 

Real

 

 Dagarna börjar kännas bättre och idag är min första riktiga jobbdag, igår på mina fria dag så gick jag först en powerwalk runda med min värdmamma och den minsta av mina värdbarn, vi gick längst stranden och jag tror jag ska ta den rundan idag också. Igår på mina fria dag så var jag och utforskade Chicago en liten stund eller mest var jag och shoppade, det är så roligt med så många nya butiker. Sen så kom jag hem och åt lite, sen satte jag mig och checkade läget på datorn så var Emma inne, så vi tog en liten skype time och kollade läget med varandra. Saknar henne en del, men förhoppningsvis kan vi hälsa på varandra snart. Efter det så hade min värdfamilj köpt pizza, så vi satt och åt det på framsidan av huset, vilket var väldigt mysigt!